Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

3-3Μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή βραδιά ετοίμασε και φέτος για 10 συνεχόμενη χρονιά το περιοδικό «Γαστρονόμος» και η εφημερίδα «Καθημερινή», για γευσιγνώστες και μη. Γεύσεις και αρώματα από όλη την Ελλάδα, με πρωταγωνιστές τα γνήσια ελληνικά προϊόντα.

 

Από τη βράβευση δε θα μπορούσε να λείπει η χονδροελιά Γίγας των Δολιανών Αρκαδίας, η οποία αναδείχτηκε πρώτη στην προτίμηση της επιτροπής, «έκλεψε» την παράσταση στην τυφλή γευσιγνωσία του Γαστρονόμου και απέσπασε επάξια το Πρώτο Βραβείο Ποιότητας Παραγωγής Ελιάς για το 2017!

 

Η ψυχή και η έμπνευση του «Δολιανίτικου», παραγωγός Γεωργία Ζέρβα παρέλαβε το βραβείο, αναφέροντας χαρακτηριστικά :


«Ξεκινήσαμε το 2006 από τα χωράφια των γονιών μας, χωρίς κανένα πελατολόγιο και υποδομή. Είχαμε στα χέρια μας όμως μια ξεχωριστή ποικιλία ελιάς, από τις μεγαλύτερες ελιές στην Ελλάδα. Δώσαμε την ονομασία «Δολιανίτικο» για να κάνουμε γνωστό τον τόπο μας και το προϊόν στο ευρύ κοινό. Η πορεία μας δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Στην πορεία όμως, και όταν ακούς ανθρώπους να λένε όμορφα λόγια για το προϊόν, τα ξεχνάς όλα και συνεχίζεις!»

 

Η Γεωργία Ζέρβα και ο σύζυγός της Κώστας Μπουτσιάνης – τον οποίο ευχαρίστησε η παραγωγός για τη στήριξή του σε αυτή τη διαδρομή – παραγωγοί 3ης γενιάς, ξεκίνησαν να παράγουν τις ελιές Γίγας – παράλληλα με το βιολογικό ελαιόλαδο «Δολιανίτικο» - με στόχο να προβάλλουν την άμεση δουλειά της παραγωγής ενός διαφορετικού προϊόντος και επιπλέον να γνωρίσει καλύτερα ο καταναλωτής την προέλευσή του και να αναδειχθεί ο τόπος.

 

Έχοντας στα χέρια τους ένα σπάνιο προϊόν, την χονδροελιά ποικιλίας Γίγας από τα Κάτω Δολιανά Αρκαδίας – μια από τις μεγαλύτερες ελιές στην Ελλάδα και ένα από τα πιο αγνά προϊόντα της ελληνικής γης - απέδειξαν πως "τα αγαθά κόποις κτώνται" , στην κυριολεξία.

Πάνω από δέκα χρόνια, παραγωγοί μιας οικογενειακής επιχείρησης, κατέκτησαν ήδη μια θέση στα καλύτερα gourmet καταστήματα της χώρας και σε εστιατόρια, δοκιμάζοντας και εγκρίνοντας την ελιά ορισμένοι από τους πιο σημαντικούς chef.

 

Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια, δραστηριοποιούνται και στο εξωτερικό, εξάγοντας περίπου το 30 – 40% της παραγωγής τους σε Νέα Υόρκη, Ρωσία, Ευρώπη κτλ...

 

Το «Δολιανίτικο», οι παραγωγοί του αλλά και όλοι οι παραγωγοί που βραβεύτηκαν στην βραδιά που ελαβε χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο στις 12/9, ανάμεσα σε σημαντικούς προσκλεκλημένους και λάτρεις της καλής γεύσης, μας δίδαξαν και μας διδάσκουν τι σημαίνει να παλεύεις μόνος ενάντια σε δύσκολους καιρούς και να έρχεται η μέρα της επιβράβευσης, όχι μόνο του καταναλωτικού κοινού, αλλά και εκείνη των καταξιωμένων chef, των καλών εστιατορίων και της Διεθνούς αγοράς, σε ό,τι αφορά τα γνήσια ελληνικά προϊόντα.

 

Το Βραβείο είναι ένας σημαντικός σταθμός. Δε μένουμε όμως μόνο εκεί.
Το μεγάλο ταξίδι της γεύσης συνεχίζεται...

 

Κείμενο : Κατερίνα Ζαχαριουδάκη

14/9/2017

 

2-2

 

 

1-1


 

Άνεμος Εκδοτική

Koukounari Lux Apartments

Τελευταίες Αναρτήσεις

to-myrologi-tis-fokis-tou-al-papadiamanti-theatro-bipΤΟ ΜΥΡΟΛΟΓΙ ΤΗΣ ΦΩΚΗΣ   Ο έρωτας στα χιόνια , Ύπο την Βασιλικήν Δρύν του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη Πρεμιέρα 18 Νοεμβρίου 19:00Κάθε Σάββατο στις...
Δημιουργήθηκε 06/12/2018
to-matheima-apo-6-dekemvriou-se-skinothesia-dimitri-komninou-biosQUEER ΙΟΝΕΣΚΟ ΣΤΟ BIOSΑπό τον Δημήτρη Κομνηνό & την Ομάδα 90οCΓια 20 παραστάσεις από 6/12/2018   Ο Δημήτρης Κομνηνός και η Ομάδα 90ο Cανεβάζουν...
Δημιουργήθηκε 01/12/2018