Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

photo cvΤο Θεατρικό Παιχνίδι επιτρέπει στον άνθρωπο να εκφραστεί συνολικά, να διοχετεύσει δημιουργικά την ενέργειά του, να ευαισθητοποιηθεί και να επικοινωνήσει. Επιπλέον, δυναμώνει και δένει μια ομάδα που πρόκειται να δουλέψει μαζί π.χ. μία σχολική τάξη.

 

Ο Τομέας Εκπαίδευσης-Ειδικής Αγωγής του Mediterranean Professional Studies (του Κ.Δ.Β.Μ2 του Mediterranean College) ανακοινώνει την έναρξη ΝΕΟΥ ΚΥΚΛΟΥ για το Σεμινάριο Δραματοποίησης & Θεατρικού Παιχνιδιού.

 

Το σεμινάριο είναι συνολικής διάρκειας 30 ωρών, ξεκινά το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2017 & κάθε Σάββατο (10.00-15.00), με εισηγήτρια-εμψυχώτρια την κα. Ανδρομάχη Παπαδοπούλου, Θεατρολόγο-Ηθοποιό.

 

Η εμπέδωση της τεχνικής του θεατρικού παιχνιδιού επιβάλλει το ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ χαρακτήρα του σεμιναρίου, γεγονός που καθιστά τους συμμετέχοντες ικανούς να αξιοποιούν το εκπαιδευτικό υλικό και να οργανώνουν δημιουργικές δραστηριότητες.

 

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες τόσο θεωρητικές όσο και πρακτικές δεξιότητες με στόχο να αποτελέσει ένα απαραίτητο εργαλείο στα χέρια κάθε παιδαγωγού, καθώς και των ανθρώπων που διαχειρίζονται ανθρώπινο δυναμικό σε οποιοδήποτε εργασιακό χώρο κι αν κινούνται.

Οι συμμετέχοντες θα μελετήσουν και τα 3 επίπεδα λειτουργίας του Θεατρικού Παιχνιδιού:

 

Ø Το παιδαγωγικό, το οποίο βοηθά παιδιά ή ενήλικες να αναπτύξουν κώδικες επικοινωνίας

Ø Το θεατρικό, το οποίο μέσα από παιχνίδια ρόλων βοηθά τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν, να ανταποκριθούν και να αποδεχθούν υποθετικές δοσμένες συνθήκες

Ø Το ψυχολογικό, το οποίο με δημιουργική παρουσία και παρέμβαση δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας έτσι ώστε να προωθηθεί η απελευθέρωση που οδηγεί στη δημιουργία.

 

Το Βιωματικό Σεμινάριο Δραματοποίησης & Θεατρικού Παιχνιδιού απευθύνεται σε:

 

· Σε φοιτητές και πτυχιούχους παιδαγωγικών & ανθρωπιστικών επιστημών που πρόκειται να ασχοληθούν με παιδιά και εφήβους

· Σε παιδαγωγούς & εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων: δασκάλους, νηπιαγωγούς, καθηγητές μέσης εκπαίδευσης

· Σε ειδικούς παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές

· Σε ψυχολόγους

· Σε γονείς

· Στο ευρύτερο κοινό για λόγους προσωπικής ή/και επαγγελματικής ανάπτυξης

 

Κόστος συμμετοχής :

Το συνολικό κόστος παρακολούθησης ανέρχεται στα 290€ (για ενδιαφερόμενους εκτός Κολεγίου) & 240€ (για φοιτητές/ απόφοιτους MC & M.P.S.).

 

Στους συμμετέχοντες απονέμονται οι κάτωθι πιστοποιήσεις:

 

· Βεβαίωση παρακολούθησης από το Mediterranean Professional Studies, εγκεκριμένο και αδειοδοτημένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων ΕΟΠΠΕΠ.

· Βεβαίωση Pearson Assured, μετά από αξιολόγηση της Pearson, του μεγαλύτερου φορέα πιστοποίησης στην Ευρώπη (η πιστοποίηση αυτή είναι προαιρετική και ισχύουν επιπλέον fees 100€).

 

Πληροφορίες-Εγγραφές:

Admissions Office-Mediterranean College

Πελλήνης 8 & Πατησίων 107

210 8899600 & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

www.medcollege.edu.gr

 

Official Link : https://www.medcollege.edu.gr/ypopshfioi-foithtes/mps/eidiki-agogi/theatrical-play/ 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Ανδρομάχη Παπαδοπούλου

Θεατρολόγος – Ηθοποιός

 

Η Ανδρομάχη Παπαδοπούλου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΠΘ) και απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Μαίρης Βογιατζή Τράγκα.

 

Απόφοιτος Μεταπτυχιακού Διπλώματος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών (Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών) έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια Κινησιολογίας, Σύγχρονου και Κλασικού Χορού, Θεατρικού Παιχνιδιού καθώς και Φωνητικής-Τραγουδιού.

 

Εργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτη και ως ηθοποιός και διδάσκει Θεατρική Αγωγή σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το 2003 έως σήμερα. Παράλληλα, ασχολείται με την καλλιτεχνική εκπαίδευση ενηλίκων σε Δημόσια ΙΕΚ και παραδίδει σεμινάρια Θεατρικού Παιχνιδιού και Δραματοποίησης. Τέλος, έχει εργαστεί σε θίασο κατασκευής και εμψύχωσης μαριονέττας.

 


 

Άνεμος Εκδοτική

Koukounari Lux Apartments

Τελευταίες Αναρτήσεις

to-myrologi-tis-fokis-tou-al-papadiamanti-theatro-bipΤΟ ΜΥΡΟΛΟΓΙ ΤΗΣ ΦΩΚΗΣ   Ο έρωτας στα χιόνια , Ύπο την Βασιλικήν Δρύν του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη Πρεμιέρα 18 Νοεμβρίου 19:00Κάθε Σάββατο στις...
Δημιουργήθηκε 06/12/2018
to-matheima-apo-6-dekemvriou-se-skinothesia-dimitri-komninou-biosQUEER ΙΟΝΕΣΚΟ ΣΤΟ BIOSΑπό τον Δημήτρη Κομνηνό & την Ομάδα 90οCΓια 20 παραστάσεις από 6/12/2018   Ο Δημήτρης Κομνηνός και η Ομάδα 90ο Cανεβάζουν...
Δημιουργήθηκε 01/12/2018

Κορφιάτικα Βραβεία 2018

43565367_1928716697213397_2936463964839608320_n.jpg
46662679_10217811944874771_7837894773477212160_n.jpg